TODELLISUUSSIRKUS – LUIGI PIRANDELLON ”KUUSI HENKILÖÄ ETSII TEKIJÄÄ” (2009)

Esitykset Matinkylän monitoimitalon teatterissa 6-17.6.2009

TodellisuusSirkus – Luigi Pirandellon ”Kuusi henkilöä etsii tekijää”

Pirandellon näytelmä on teatteri teatterissa. Näytelmässä on vähintääkin kolme tasoa. Siinä tutkitaan näytelmän roolihenkilöiden, näytelmän todellisten henkilöiden ja teatterimme lihaa ja verta olevien näyttelijöiden henkilökohtaista todellisuutta.

”Et ole mitään ilman yleisöä”

”Meillähän on harjoitus! Kai te sen tiedätte, ettei silloin ketään saa päästää sisään! Keitä te olette? Ja mitä te tahdotte?”
”Me haemme kirjailijaa.”
”Ei täällä mitään kirjailijaa ole. Tämä tässä ei ole mikään uusi näytelmä”
”Hyvä! Meistä tulee teille uusi näytelmä!”
”Meillä ei ole muuta todellisuutta kuin illuusio.”

Kerro meille tunteesi! Tuo se yhteiseksi koko maailmalle! Ole joku! Tuo tarinasi lavalle, kaikkien nähtäväksi, kaikkien koettavaksi! Me teemme siitä todellisen shown! Tervetuloa likaiseen peliin, näkemään ja kokemaan taidetta! Tervetuloa TodellisuusSirkukseen!

”Kun tie käy yhä syvemmälle ihmismieleen, voi jotain mennä joskus pieleen. Ihan sama mistä tulet, tänä vuonna selviää kuka oikeasti olet.” (Big Brother/Sub-tv)

Mikä on todellisuutta? Voitko sinä sanoa todella kuka sinä oikeasti olet? Kuka olit eilen? Tänään? Huomenna? Roolit etsivät tekijää … mutta kuka lopulta on todellinen tekijä?

Hanna Mykkänen

Rooleissa: Anna Ahosniemi, Ulla Anteroinen, Henrik Forsberg, Reetta Heiskanen, Anna Henttonen, Kari Hilvenius, Hannu Hurme, Juho Jakka, Samuli Jaskio, Pihla Knaapila, Outi Koskelo, Seija Kärkkäinen, Hans Majewski, Miia Nurmi, Inka Ristola, Marianna Salin, Ida Saukkomaa, Gert Vimpari.

Ohjaus ja sovitus Hanna Mykkänen, ohjaajan assistentti Essi Orava, lavastus Hanna Mykkänen, Lauri Lundahl ja työryhmä, musiikki- ja äänisuunnittelu Serafiina Julkunen, valosuunnittelu ja tuotantoassistentti Lauri Lundahl, pukusuunnittelu Tarita Filppa, puvustus Maiju Leisti ja Jenna Hellsten, tuotanto ja markkinointi Tarja Koski ja Simo Lyly.

todellisuussirkus

Todellisuussirkus – Luigi Pirandellon ”Kuusi henkilöä etsii tekijää” (2009).
Isä (Kari Hilvenius), Tytärpuoli (Anna Henttonen). – Kuva © Hannu Hurme.

todellisuussirkusesse1162009
Yllä: esse 11.6.2009

lansivayla-2009_06_03
Yllä: Länsiväylä 3.6.2009

kirkkonummen-sanomat-2009_06_07 kansan-uutiset-2009_06_11
Yllä: Kansan Uutiset 11.6.2009