SIMO LYLY: PARISUHTEITA – KOHTAUS ERÄÄSTÄ HARRASTAJATEATTERISTA (2007)

Simo Lyly: Parisuhteita – kohtaus eräästä harrastajateatterista (2007)

parisuhteita

Esitys Matinkylän monitoimitalon teatterissa LA 26.5.2007

Matinkylän raittikarnevaalin teatterikatselmukseen tuotettu näytelmäkohtaus.

Espoolahden teatteri osallistui Raittikarnevaaleihin näytelmäkohtauksella ”Parisuhteita”, jonka teatterin jäsen Simo Lyly oli kirjoittanut ja yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Mykkänen ohjasi.

Lyhyestä harjoituskaudesta huolimatta esitys meni loistavasti ja jopa vastikään teatteriin tullut harrastaja (Ida Saukkomaa) pääsi tuoreeltaan hyvin mukaan teatterin toimintaan. Lyhytnäytelmän teko katsottiin sen verran toimivaksi tavaksi tutustuttaa ihmiset Espoonlahden teatteriin ja teatterin osallistumaan tapahtumiin, joten jatkossakin on odotettavissa samanlaisia projekteja.

Rooleissa: Juho Jakka, Outi Koskelo, Essi Orava, Olli Pirskanen, Ida Saukkomaa, Riina Väisänen 

Nikolai Gogol: Tarkastaja (2007)

Nikolai Gogol: Tarkastaja

Esitykset 12.4.2007 – 10.5.2007 Matinkylän monitoimitalon teatterissa

Tarkastaja on kaupungissa!

Pienessä venäläisessä kaupungissa kuilu rikkaiden ja köyhien välillä on kasvanut ja korruptio kukoistaa. Eräänä päivänä kaupungin valtaapitävien viettäessä normaalia huoletonta elämäänsä kaupunkiin leviää huhu tarkastajasta. Paniikki saa vallan ja virkamiehet päättävät toimia pelastaakseen oman nahkansa. ”Kadut on hetimiten siivottava roskasta ja laitapuolen kulkijoista…”

Näytelmä perustuu Nikolai Gogolin klassikkokomediaan ”Reviisori”. Espoonlahden teatterin tulkintana ”Tarkastaja” tuo näyttämölle ihmiselämän irvikuvan. Oleellista ei ole, mihin näytelmän tapahtumat sijoittuvat. Oleellista on havainto siitä, millaista elämä voi pahimmillaan olla, kun ihminen on toiselle vain väline oman edun tavoittelussa. Ainoa, mikä merkitsee, on pinta – oli sisin miten mätä hyvänsä.

Uusi dramatisointi vahvistaa näytelmän traagista puolta, mutta toisaalta komiikka on ajankohtaisempaa. Näytelmän on sovittanut ja ohjannut Espoonlahden teatterille nuori lahjakas teatteri-ilmaisunohjaaja Perttu Hangaslahti. Suosittelemme näytelmää 15 vuotta täyttäneille.

Rooleissa: Ulla Anteroinen, Juho Jakka, Meku Kanniainen, Outi Koskelo, Tarja Koski, Simo Lyly, Essi Orava, Olli Pirskanen, Riina Väisänen

Valosuunnittelu: Paula Välilä
Äänisuunnittelu: Sanna Haarala
Lavastus/puvustus: Hanna Mykkänen ja työryhmä
Maskeeraus: Essi Orava ja Riina Väisänen
Koreografiat: Riina Väisänen
Valokuvat ja markkinointi: Minna Rahikka